دنیای جدید فضاهای ذخیره سازی با تنوع بالایی روبرو است و یکی از این ابزارهای متنوع هارد درایوهای SSD هستند که سرعت بالایی در ذخیره سازی را در اختیار کاربران قرار می دهد. با ورود این درایو سخت به دنیای فناوری، به سرعت به عنوان درایوی ایده آل بدل گشت. اما در کنار تمامی مزیت هایی که درایو SSD می تواند داشته باشد؛ قیمت بالای آن قابل توجه است علاوه بر اینکه طول عمر آنها نیز می تواند این درایو را به چالش بکشد.
برای اطلاع از طول عمر و مزایای این هارد ادامه ی مقاله را مطالعه نمایید.
هارد دیسک های معمول تجربه ی کاربری خوبی را در ذهن مخاطب ایجاد کرده بودند و کاربران به طول عمر و قابلیت ذخیره سازی اطلاعات خود بر روی آنها اعتماد داشتند. در ابتداری ورود هاردهای SSD که فناوری پیشرفته تری را نسب به هاردهای قدیمی تر داشتتند و ورژن بهتری از هاردهای قدیمی محسوب می شوند، هنوز به قابل اعتماد بودن آنها به کاربران ثابت نشده بود.
خوشبختانه باید گفت که درایو SSD در مقایسه با هارد دیسک ها نرخ خطای کمتر و توانایی بیشتری در نگه داری اطلاعات دارند؛ اما متاسفانه در کنار این ویژگی های خوب، در گذر زمان آسیب پذیر خواهند بود. البته این بدین معنی نیست که طول عمر کمتری از هارد دیسک ها دارند اما همیشه داشتن نسخه پشتیبان بهترین گزینه برای پشتیبانی و بکاپ داشتن از اطلاعات مهم و ضروری است.
داشتن نسخه ی پشتیبان همیشه به عنوان راه کمکی استفاده می شود و معمولا در صورتی که اطلاعات از دست بروند قابل استفاده است. بکاپ ها همیشه در بزرگترین و قدرتمندترین سرورها نیز ضروری اند چرا که سرعت بازیابی اطلاعات سرور را بالا می برد و از قطع خدمات و سرویس ها و به تبع هزینه های بیشتر جلوگیری می کند. بنابراین داشتن نسخه ی Back Up نه تنها در سرورهای عظیم بلکه در سیستم های شخصی نیز مفید و ضروری است.
در کنار این تفاسیر و بررسی مزیت های SSD نسبت به هارد دیسک ها باید بدانیم که طول عمر آنها چقدر است.
بی شک طول عمر تمامی هارد های SSD یک عدد ثابت نیست و به معیارهای زیر وابسته است: میانگین طول عمر معمول، حجم اطلاعات، نرخ اطلاعات ذخیره شده در طول زمانی مشخص و معین.
کاملا واضح و قابل درک است که این معیارها برای هر هارد متفاوت و متنوع است. این سه معیار امکان بررسی را برای کاربر فراهم می آورد که طول عمر درایو SSD خود را بسنجد و زمانی که به بازه ی غیرقابل اعتماد بودن SSD نزدیک می شود؛ تدابیر لازم را برای حفظ اطلاعات خود اندیشیده باشد.
گوگل برای بررسی نرخ خرابی و طول عمر هارد اس اس دی در ابتدا به طور آزمایشی در دیتاسنترهای خود از این هارد استفاده کرد. نتیجه ی بدست آمده حاکی از آن بود که SSD با کاهش 4 برابری خرابی نسبت به هاردهای مغناطیسی (هارد دیسک های معمول)روبرو است. طی بررسی چندساله در این تحقیق توسط مشارکت شرکت گوگل و دانشگاه تورنتو نتیجه ی نهایی بدست آمده نشان دهنده ی طول عمر بالاتر SSD و ضریب خطای بیشتر بود.
با همه ی این آزمایش ها باید مد نظر داشته باشید که میزان کاربرد و استفاده از اس اس دی برای استفاده شخصی و کاری یک فرد با میزان استفاده در دیتاسنتر یک مجموعه ی عظیم قابل قیاس نبوده و بی شک طول عمر بیشتری در استفاده های شخصی مشاهده خواهیم کرد. چرا که نرخ ذخیره سازی و فراخوانی اطلاعات کمتر و در بازه های طولانی تری صورت می گیرد. بنابراین تا قبل از خرابی و غیرقابل استفاده بودن SSD های شخصی احتمالا کامپیوتر و لپ تاپ شما از رده خارج خواهد شد و دنیای بزرگتری از فناوری پیش رو خواهد بود.
مجموعه ی بازیابی اطلاعات هارد دیسک و سرور " کلینیک هارد دیسک "